Kvasný Průmysl, 1955 (roč. 1), číslo 9
Vývoj sladovnických hvozdů v Československu.Recenzovaný článek
M. RŮŽIČKA
Kvasny Prum. 1955; 1(9): 195-197 | DOI: 10.18832/kp1955047
Autor článku osvětluje zaměstnancům sladařského průmyslu směry vývoje v konstrukci hvozdů.
Trvanlivost piva v podzimních měsících.Recenzovaný článek
F. HLAVÁČEK
Kvasny Prum. 1955; 1(9): 197-198 | DOI: 10.18832/kp1955048
V článku je podán souhrn praktických opatření, jimiž lze zajistit dobrou jakost piva za zhoršených výrobních podmínek.
Zužitkování aceton-butanolových výpalků.Recenzovaný článek
J. ROHÁČ
Kvasny Prum. 1955; 1(9): 198-200 | DOI: 10.18832/kp1955049
V článku jsou shrnuty možnosti zužitkování aceton-butalonových výpalků. Zvláštní pozornost je věnována jejich vysoké krmné hodnotě.
Použití tepla ve vinařské technologii.Recenzovaný článek
Z. KUTTELVAŠER
Kvasny Prum. 1955; 1(9): 201-202 | DOI: 10.18832/kp1955050
Autor článku podává přehled o vlivu tepla na fysikálně-chemické a organoleptické vlastnosti vín při pasteraci a dlouho trvajícím zahřívání.