Vydává Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

Kvasný průmysl

Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618

  • Zaměření
  • Kontakt
  • Historie časopisu
  • Poděkování

  • Aktuální číslo Archiv Hledání
  • Přihlásit

  • Publikace vydané VÚPS
    ESCI button Crossref logo

    Partneři časopisu



    Kvasný Průmysl, 1974 (roč. 20), číslo 8

    Obsah čísla Kvasný Průmysl, 1974 (roč. 20), číslo 8

    Aspekty operační dopravy lahví jako předpoklad plynulého provozu lahvárenských linek.Recenzovaný článek

    A. KRATOCHVÍLE

    Kvasny Prum. 1974; 20(8): 171-174 | DOI: 10.18832/kp1974024  

    Článek poukazuje na podmínky provozu lahvárenských linek středních výkonů z hlediska dopravního systému dopravy lahví. Pojednává o rychlosti dopravníků, modulaci rychlosti, překážkách pohybu lahví a regulační schopnosti tohoto systému.

    Kvasenie rafinózy niektorými druhmi rodu Saccharomyces so zvláštnym zreteľom na Saccharomyces pastorianus Hansen.Recenzovaný článek

    E. MINÁRIK, A. NAVARA

    Kvasny Prum. 1974; 20(8): 177-180 | DOI: 10.18832/kp1974025  

    15 autentických kmeňov Saccharomyces pastorianus vykazovalo jednoznačne dvojtretinové kvasenie rafinózy, Ďalších 15 kmeňov patriacich k 7 druhom rodu Saccharomyces a dva kmene H. anomala kvasili rafinózu do jednej tretiny (S.Cerevisae, S.bayanus, S.oviformis, S.veronae, H.anomala), kompletne, t.j. do troch tretín (S.Carlsbergensis, S. uvarum) alebo rafinózu nekvasili (S.Heterogenicus). Ani jeden kmeň S.pastorianus nekvasil a neasimiloval galaktózu. Morfologické, fyziologické a biochemické vlastnosti kmeňov S. pastorianus boli v úplnej zhode si štandardným opisom tohto druhu podľa Lodder a Kreger van Rij z r. 1952....


    Sdílet...
    © 2025 Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
    Powered by peer review management and editorial system Actavia.