Vydává Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

Kvasný průmysl

Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618

  • Zaměření
  • Kontakt
  • Historie časopisu
  • Poděkování

  • Aktuální číslo Archiv Hledání
  • Přihlásit

  • Publikace vydané VÚPS
    ESCI button Crossref logo

    Partneři časopisu



    Kvasný Průmysl, 1993 (roč. 39), číslo 5

    Obsah čísla Kvasný Průmysl, 1993 (roč. 39), číslo 5

    Požadavky sladařsko-pivovarského průmyslu na surovinu z pohledu tuzemska a zahraničí.Recenzovaný článek

    K. KOSAŘ

    Kvasny Prum. 1993; 39(5): 139-141 | DOI: 10.18832/kp1993009  

    Na základě dlouholetých zkušeností pracovníků sladařského ústavu jsou uvedeny základní požadavky sladařského průmyslu na kvalitu ječmene a popsány vztahy mezi jednotlivými parametry jakosti. Větší prostor je věnován problematice odrůdové čistoty a především obsahu β-glukanů vzhledem k ekonomickým dopadům při výrobě piva.

    Možnosti využití a likvidace melasových výpalků.Recenzovaný článek

    K. MELZOCH, M. RICHTERA, S. GWARDYS, Z. KOKUSZKO, Z. WLODARCZYK

    Kvasny Prum. 1993; 39(5): 141-147 | DOI: 10.18832/kp1993010  

    Zpracování a likvidace lihovarských melasových výpalků zůstává stále značným problémem v celosvětovém měřítku. Práce se zabývá jak přehledem a možností zpracování melasových výpalků, tak vlastními výsledky autorů z biologického odbourávání tohoto odpadu produkcí biomasy s využitím kvasinek Candida tropicalis a Trichosporon cutaneum. Diskutována je možnost aplikace membránových separačních metod - ultrafiltrace a reverzní osmosy.


    Sdílet...
    © 2025 Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
    Powered by peer review management and editorial system Actavia.