Vydává Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

Kvasný průmysl

Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618

  • Zaměření
  • Kontakt
  • Historie časopisu
  • Poděkování

  • Aktuální číslo Archiv Hledání
  • Přihlásit

  • Publikace vydané VÚPS
    ESCI button Crossref logo

    Partneři časopisu



    Kvasný Průmysl, 2008 (roč. 54), číslo 10

    Obsah čísla Kvasný Průmysl, 2008 (roč. 54), číslo 10

    Vliv struktury endospermu obilky ječmene (Hordeum vulgare L.) na kvalitu sladu.Recenzovaný článek

    Vratislav PSOTA, Karel VEJRAŽKA, Jiří HARTMANN, Markéta MUSILOVÁ

    Kvasny Prum. 2008; 54(10): 294-299 | DOI: 10.18832/kp2008016  

    U 20 odrůd ječmene byl stanoven obsah bílkovin, škrobu a vybrané sladovnické znaky. Moučnatost byla stanovena pomocí Light Transflectance Meter (LTm) a tvrdost pomocí přístroje Single Kernel Characterization System 4100 (SKCS). Moučnatost a tvrdost byly ovlivněny lokalitou z 87 % (LTm) respektive 83 % (SKCS). Významné korelace byly zjištěny mezi LTm, SKCS a obsahem škrobu, obsahem extraktu, Kolbachovým číslem, friabilitou, beta-glukany ve sladině. Vysoká korelace byla nalezena mezi oběma použitými, fyzikálně odlišnými metodami (LTm a SKCS).


    Sdílet...
    © 2025 Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
    Powered by peer review management and editorial system Actavia.