Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1974; 20(5): 100-103 | DOI: 10.18832/kp1974016
Polyfenolové látky ze sladu a chmele mají značný význam při výrobě piva. Proto je nutno v praxi zavádět kontrolní metody jejich stanovení. V článku autorky uvádějí stručný přehled vývoje metod stanovení celkových polyfenolů a antokyanogenů v pivovarství. Je nutno, aby laboratorní pracovníci pivovarů a sladoven postupně nahradili zastaralé metody a prováděli stanovení polyfenolů a antokyanogenů moderními postupy, které jsou uznávány mezinárodními analytickými konvencemi. Jde o metody, propracované Jerumanisem, které autorky uvedou v dalším sdělení. Kromě principů základních metod stanovení polyfenolů a antokyanogenů se v článku upozorňuje na novější práce, ve kterých se při studiu polyfenolových látek použily dělicí a identifikační metody.
Zveřejněno: 1. květen 1974