Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1974; 20(11): 244-246 | DOI: 10.18832/kp1974031
Rešeržně je zpracována otázka bílkovin ve sladovnickém ječmeni k současné agrotechnice. Zvýšený obsah bílkovin má vliv na kvalitativní znaky ječmene, sladu, piva a bez vlivu nezůstává ani stránka ekonomická. Vzhledem k nové agrotechnice se zavádějí nové krátkostébelné odrůdy sladovnických ječmenů, které však v kukuřičné oblasti vykazují některé negativní znaky, způsobené klimatickými podmínkami. Obsah bílkovin v ječmeni se v posledních letech neustále zvyšuje a nutí sladařské pracovníky požadovat zařazení stanovení bílkovin do normy pro nákup sladovnického ječmene.
Zveřejněno: 1. listopad 1974