Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1988; 34(3): 73-76 | DOI: 10.18832/kp1988013
Sanitace v potravinářském průmyslu není dosud na potřebné úrovni. Rozvoj centrálních sanitačních systémů přinesl i některé nevýhody. Ty jsou odstraňovány decentralizovaným systémem, jehož hlavním článkem je decentralizovaná sanitační jednotka (DJ). Článek seznamuje s provedením DJ, vyvinuté ve Výzkumném ústavu potravinářské a chladicí techniky v Hradci Králové a vyráběné od roku 1988 v Chotěbořských strojírnách. Kromě technického popisu je uvedeno i seznámení s řídícím počítačem, programy a obsluhou panelu. Zkušenosti z provozních z provozních zkoušek dokumentují operativnost a ekonomičnost decentralizovaného systému. Text j doplněn třemi schématy DJ a tabulkou, kde je srovnání spotřeby surovin, energií nákladů při centrálním a decentralizovaném způsobu sanitace.
Zveřejněno: 1. březen 1988