Kvasný Průmysl, 1971 (roč. 17), číslo 3
Stanovení laktobacilů a pediokoků na ztužených půdách.Recenzovaný článek
J. HODAŇ, S. AUGUSTIN
Kvasny Prum. 1971; 17(3): 49-51 | DOI: 10.18832/kp1971010
The authors proved two special agar media for cultivation of bacteria, which cause the turbidity of beer, i. e. agar VLB - L 41 [ for lactobacilli] and agar VLB - S7 { for pediococci ]. Both agar media were recieved from the firm Sartorius in cryovac packing. Since the specified media are not elective enough for the two kinds of bacilli, the colonies must be identified also by microscopy.
Rychlá a jednoduchá metoda k stanovení hodnot zdánlivého extraktu v průběhu kvašení.Recenzovaný článek
J. ŠAVEL
Kvasny Prum. 1971; 17(3): 53-56 | DOI: 10.18832/kp1971011
Abstrakt pouze v jazyce anglickém
Výskum možností balenia sušeného vitálneho droždia do tuzemských obalových materiálov.Recenzovaný článek
A. GINTEROVÁ, S. HUNČÍKOVÁ, A. FRIEDLOVÁ, O. JANOTKOVÁ
Kvasny Prum. 1971; 17(3): 57-59 | DOI: 10.18832/kp1971012
Abstrakt pouze v jazyce anglickém
Metanol a niektoré alkoholy pribudliny v brandy a koňakoch.Recenzovaný článek
A. DOBOŠ, M. ORSZÁGOVÁ, J. MARCINA
Kvasny Prum. 1971; 17(3): 60-62 | DOI: 10.18832/kp1971013
Abstrakt pouze v jazyce anglickém
Rozvoj pivovarství v Maďarsku.Recenzovaný článek
F. JANATKA
Kvasny Prum. 1971; 17(3): 62-64 | DOI: 10.18832/kp1971014
Abstrakt pouze v jazyce anglickém