Kvasný Průmysl, 1971 (roč. 17), číslo 3


Stanovení laktobacilů a pediokoků na ztužených půdách.Recenzovaný článek

J. HODAŇ, S. AUGUSTIN

Kvasny Prum. 1971; 17(3): 49-51 | DOI: 10.18832/kp1971010  

The  authors proved two special agar media for cultivation of bacteria, which cause the turbidity of beer, i. e. agar  VLB - L 41 [ for lactobacilli] and agar VLB - S7 { for pediococci ]. Both agar media were recieved from the firm Sartorius in cryovac packing. Since the specified media are not elective enough for the two kinds of bacilli, the colonies must be identified also by microscopy.

Rychlá a jednoduchá metoda k stanovení hodnot zdánlivého extraktu v průběhu kvašení.Recenzovaný článek

J. ŠAVEL

Kvasny Prum. 1971; 17(3): 53-56 | DOI: 10.18832/kp1971011  

Abstrakt pouze v jazyce anglickém

Výskum možností balenia sušeného vitálneho droždia do tuzemských obalových materiálov.Recenzovaný článek

A. GINTEROVÁ, S. HUNČÍKOVÁ, A. FRIEDLOVÁ, O. JANOTKOVÁ

Kvasny Prum. 1971; 17(3): 57-59 | DOI: 10.18832/kp1971012  

Abstrakt pouze v jazyce anglickém

Metanol a niektoré alkoholy pribudliny v brandy a koňakoch.Recenzovaný článek

A. DOBOŠ, M. ORSZÁGOVÁ, J. MARCINA

Kvasny Prum. 1971; 17(3): 60-62 | DOI: 10.18832/kp1971013  

Abstrakt pouze v jazyce anglickém

Rozvoj pivovarství v Maďarsku.Recenzovaný článek

F. JANATKA

Kvasny Prum. 1971; 17(3): 62-64 | DOI: 10.18832/kp1971014  

Abstrakt pouze v jazyce anglickém